Tuesday, December 8, 2009

Adeela









Try & error

Orignal photonya adalah gambar air dalam kolam mandi Adeela....
Setelah di'edit'...inilah hasilnya....huhu

Monday, December 7, 2009

Mengedit gambar...cuba-cuba

Original Photo


Adjust lighting ngan tambah watermark kat bawah tu


Tambah glow skit bagi bersinar...


Tukar jadi B&W...


Pastu dah mula mengarut, langit dah jadi kuning...hentam je lah

At leat aku dah cuba...tu belum belajar mengedit guna Photoshop CS4..ni baru Picasa jerk...
Nantikan gambar yang seterusnya....

Saturday, November 28, 2009

Aidiladha 1430H

Persiapan sebelum raya:

Mesin kelapa dulu...

Pastu perah santan...

Teng...teng...jadilah lemang...

Sebelum bakar rebus dulu lemang-lemang tadi...


Proses membakar bermula...

Friday, November 13, 2009

The Beatles - Hey Jude

Fools Garden - Lemon Tree

Friday the 13th

Ford, as the story goes, refused to do business on Friday the 13th and this week marks the third time this year that the 13th will fall on a Friday — the most times it can happen in one year.

It's a day when people rearrange travel plans, delay surgery or just pull up the covers and stay in bed until Friday the 13th turns into Saturday the 14th, convinced that even stepping out of the house would cause bad luck to find them the way an anvil finds the head of Wile E. Coyote.


Malaysia Cup 2009 Final Match

Beberapa shot yang sempat dirakam masa Final Malaysia Cup last week......
Walaupun result tidak memeihak kepada The Red Warriors....aku tetap happy sebab dapat shoot beberapa aksi penonton kat stadium....macam-macam 'pesen'..



Thursday, November 12, 2009

Photo Sharing




These are some photos that I woukd like to share:

Welcome Post:Brand New

Setelah aku berfikir masak-masak dan mendapati blog aku yang dulu kurang menarik, aku membuat keputusan untuk membuat blog yang baru. Blog sebelum ini tidak lagi relevan dan memenuhi citarasa aku.

Maka terhasillah JIMMY HAZIMIN HASHIM!

Diharap dengan adanya blog yang serba baru ini, aku akan lebih bersemangat ber"blog".
Apa sahaja yang aku rasa relevan dengan citarasa aku, akan dicatatkan di sini.